Home

Osnovana

0

Turistička organizacija opštine Aranđelovac je javna služba koju je osnovala Skupština opštine Aranđelovac radi uređivanja i doprinosa uspešnijem poslovanju privrede, za obavljanje poslova u funkciji promocije i propagande turizma.

 Turistička organizacija je nastala 30.6.1994. godine transformacijom Turističkog saveza u Turističku organizaciju. Turistička organizacija objedinjuje turističku ponudu opštine i promoviše je na prezentacijama, sajmovima turizma i preko medija.

Naš cilj

  • Unapređenja i promocije turizma
  • Podsticanje programa izgradnje turističke infrastrukture i uređenje prostora
  • Koordiniranje aktivnosti i saradnje između privrednih i drugih subjekata u turizmu koji neposredno i posredno deluju na unapređenju i promociji turizma donosi godišnji program i plan promotivnih aktivnosti u skladu sa Strategijom promocije turizma, planovima i programima TOS-a.
  • Obezbeđivanje informativno – propagandnog materijala kojim se promovišu turističke vrednosti opštine, štampane publikacije, audio i video promotivni materijal, internet prezentacija, suveniri itd. a u saradnji sa nadležnim organima i turističke signalizacije za turistička mesta

Naš cilj

  • Prikupljanje i objavljivanje informacija o celokupnoj turističkoj ponudi na svojoj teritoriji, kao i druge aktivnosti značajne za turizam
  • Organizovanje i učešće u organizaciji turističkih, naučnih, stručnih, sportskih, kulturnih i drugih skupova i manifestacija
  • Formiranje turističko – informativnih centara za prihvat turista, pružanje besplatnih informacija turistima, prikupljanje podataka za potrebe informisanja turista, pružanje besplatnih informacija turistima, upoznavanje turista sa kvalitetom turističke ponude, upoznavanje nadležnih organa sa pritužbama turista i dr.

Dobro došli u Aranđelovac – grad sa kulturno-istorijskim značajem i vrlo razvijenom turističkom ponudom

Prednosti

Blizina Beograda

Aranđelovac se nalazi na samo 76 kilometara od Beograda, s kojim je odlično povezan autoputem E-75. Ukoliko putujete iz glavnog grada, u Aranđelovac ćete stići veoma brzo i lako, što ga čini sjajnom destinacijom za brz i jednostavan izlet.

Znamenitosti

Grad doživljava veliki procvat za vreme dinastije Obrenović i tada u njemu nastaju mnoga vredna dela arhitekture. Mnoga od njih, nažalost, nisu preživela zub vremena ali neka od njih još uvek ponosno stoje. Iskoristite Aranđelovac kao početnu tačku u istraživanju Šumadije.

Prirodne lepote

Osim geografskih lepota i istorijskog značaja, grad je poznat i po vrlo razvijenim turističkim sadržajima i atrakcijama, te je stoga jedan od najposećenijih u Srbiji. Otkrijte šta sve nudi Aranđelovac i pripremite se za odmor iz snova.