Aranđelovac
Naleti vetra.
Naleti vetra.
0°C
Subjektivno: -3°C
Vlažnost: 92%
Brzina vetra: 3 m/s Z
 
GO UP

Bukovicka Banja

separator
Price
Runterscrollen

Bukovicka Banja

per person

Од вајкада су људи овог краја знали за благотворност буковичке киселе воде. Још пре 1811. године њом је своје здравље крепио знаменити српски просветитељ Доситеј Обрадовић. На лични захтев књаза Милоша Обреновића допремана је у „бутелима“ и коришћена на двору као стона вода. У првој деценији овог века почиње ручно флаширање буковичке киселе воде „Књаз Милош“ подигнутом над истоименим извором. Прво стручно признање за лековитост ова вода је добила од Е. Линдермајера, начелника санитета Књажевине Србије почетком прошлог века, да би се, као стона вода, у деценијама овог века окитила навишим међународним одличјима за квалитет (1906. у Бриселу, 1907. у Лондону, 1996. у Бриселу и Варни).

Специјална болница за рехабилитацију “Буковичка бања”

Благотворна својства буковичке киселе воде коришћена су током два века за окрепљење и лечење. Данас се у Специјалној болници за рехабилитацију „Буковичка бања“, на бази лековитости минералне воде, глине и климе, примењују најсавременије терапијскеске методе у лечењу обољења гастроинтестиналног и хепатобилијарног система, болести респираторног, као и повреде и обољења локомоторног система. У рекреационом блоку, поред стандардних хидротерапијских процедура, постоји: базен са ђакузи купком и подводном масажом, сауна, хидрокинетички тушеви, туш-масажа са променљивим притиском и температуром, блатне купке и фитнес кабинет.

Терапијске методе и процедуре

Специјална болница за рехабилитацију „Буковичка бања“, на бази лековитости минералне воде, глине и климе, примењује најсавременије терапијске методе у лечењу обољења гастроинтестиналног и хепатобилијарног система, болести респираторног, као и повреде и обољења локомоторног система.

У рекреационом блоку, поред стандардних хидротерапијских процедура, постоји: базен са ђакузи купком и подводном масажом, сауна, хидрокинетички тушеви, туш-масажа са променљивим притиском и температуром, блатне купке и фитнес кабинет.

Више информација погледајте овде

1

Ort

Leave a Reply