Aranđelovac
Bez padavina.
Bez padavina.
18°C
Subjektivno: 20°C
Vlažnost: 100%
Brzina vetra: 1 m/s SSI
 
TO AR
Image Alt

Манифестације

Мермер и звуци
Смотра уметности “Мермер и звуци” (почетак јуна до краја септембра)
Смотра уметности “Мермер и звуци” може се похвалити дугом традицијом уметничког стварања и приказа.
У периоду од 1966. до 1973. године осмишљена су три облика културно-уметничког деловања, сваки са специфичним одликама, али програмски међусобно комплементарно повезана: Симпозијум скулптуре “Бели Венчац” 1966. године, Смотра “Мермер и звуци” 1968. године и Међународни фестивал “Свет керамике” 1973. са својим симпозијумима од 1974. године.
Више о томе погледајте овде

Центар за културу
Фестивал књиге (04.- 06. септембра)
Окупља издавачке куће и све љубитеље књига и писане речи. Фестивал обухвата и разноврстан пратећи програм – промоције, разговори и дружење са ауторима, мини концерт.
Позоришни фестивал (09. – 15. новембра)
Циљ је промовисање позоришне уметности и културне едукације публике различитих узраста и социјалног статуса. Публика је до сада уживала у сценском извођењу великог броја професионалних и аматерских позоришта.
Више о томе погледајте овде

Фонд “Први српски устанак”
Сретење (15. фебруар)
Манифестација се одржава традиционално годинама у назад. Свечана академија „Сретењске свечаности“,књижевне вечери, шаховски турнир, карате турнир, књижевне награде Одзиви „Филипу Вишњићу“

ОШ,,Свети Сава”
Светосавска свита (27. јануар)
Манифестација се одржава традиционално већ 12 година у назад. Свечани дефиле,кроз град, ученика обучених у средњевековне костиме, уз присуство Владике Шумадијског и академија у част Светитеља.
Више о томе погледајте овде

Туристичка организација “Аранђеловац”
Улица насмејаних лица (почетак јуна до краја септембра)
Разнолики садржаји: образовни, културно- забавни, спортско-рекреативни, одржавају се у центру Аранђеловца, на градском тргу, на месту где и случајни пролазник може да буде део дешавања.
Вредне руке (26.јул)
Циљ манифестације је очување, неговање, подстицање, популаризација и промовисање традиционалног народног стваралаштва. Продајна Изложба производа насталих радом излагача