Aranđelovac
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
15°C
Subjektivno: 14°C
Vlažnost: 93%
Brzina vetra: 3 m/s ISI
 
TO AR
Image Alt

Manifestacije

Mermer i zvuci
Smotra umetnosti „Mermer i zvuci“ (početak juna do kraja septembra)
Smotra umetnosti „Mermer i zvuci“ može se pohvaliti dugom tradicijom umetničkog stvaranja i prikaza.
U periodu od 1966. do 1973. godine osmišljena su tri oblika kulturno-umetničkog delovanja, svaki sa specifičnim odlikama, ali programski međusobno komplementarno povezana: Simpozijum skulpture „Beli Venčac“ 1966. godine, Smotra „Mermer i zvuci“ 1968. godine i Međunarodni festival „Svet keramike“ 1973. sa svojim simpozijumima od 1974. godine.
Više o tome pogledajte ovde

Centar za kulturu
Festival knjige (04.- 06. septembra)
Okuplja izdavačke kuće i sve ljubitelje knjiga i pisane reči. Festival obuhvata i raznovrstan prateći program – promocije, razgovori i druženje sa autorima, mini koncert.
Pozorišni festival (09. – 15. novembra)
Cilj je promovisanje pozorišne umetnosti i kulturne edukacije publike različitih uzrasta i socijalnog statusa. Publika je do sada uživala u scenskom izvođenju velikog broja profesionalnih i amaterskih pozorišta.
Više o tome pogledajte ovde

Fond „Prvi srpski ustanak“
Sretenje (15. februar)
Manifestacija se održava tradicionalno godinama u nazad. Svečana akademija „Sretenjske svečanosti“,književne večeri, šahovski turnir, karate turnir, književne nagrade Odzivi „Filipu Višnjiću“

OŠ,,Sveti Sava“
Svetosavska svita (27. januar)
Manifestacija se održava tradicionalno već 12 godina u nazad. Svečani defile,kroz grad, učenika obučenih u srednjevekovne kostime, uz prisustvo Vladike Šumadijskog i akademija u čast Svetitelja.
Više o tome pogledajte ovde

Turistička organizacija „Aranđelovac“
Ulica nasmejanih lica (početak juna do kraja septembra)
Raznoliki sadržaji: obrazovni, kulturno- zabavni, sportsko-rekreativni, održavaju se u centru Aranđelovca, na gradskom trgu, na mestu gde i slučajni prolaznik može da bude deo dešavanja.
Vredne ruke (26.jul)
Cilj manifestacije je očuvanje, negovanje, podsticanje, popularizacija i promovisanje tradicionalnog narodnog stvaralaštva. Prodajna Izložba proizvoda nastalih radom izlagača