Aranđelovac
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
17°C
Subjektivno: 17°C
Vlažnost: 81%
Brzina vetra: 3 m/s ISI
 
TO AR

Turistička Organizacija Aranđelovac

„AJNŠTAJNOVA IZDAJA“ U DVORANI PARK

U nastavku pozorišnog programa, najavljujemo predstavu „AJNŠTAJNOVA IZDAJA“ (Teatar Vuk Beograd). Dvorana Park, 30. mart (utorak) od 19 sati.
Tekst: Erik Emanuel Šmit
Režija: Andrea Ada Lazić
Igraju:
Nebojša Dugalić
Branislav Zeremski
Jovan Jelisavčić
Reč reditelja:
„AJNŠTAJNOVA IZDAJA“ Erika Emanuela Šmita je ozbiljna komedija o dva neobična čoveka koji se sreću na obali jezera u Nju Džersiju, četrdesetih godina 20. veka, i pokušavaju da nađu zajedničku tačku oproštaja, sebi i svetu, koji je uvek na ivici uništenja. Albert Ajnštajn, humanista i pacifista, genije, strahuje da će nacisti napraviti prvu atomsku bombu. Da li treba upozoriti Ruzvelta, dati priliku Americi da pobedi u trci u naoružanju? … A kada FBI počne da sumnja u njega, Nemca, naklonjenog levičarima..?
Poniranje u duhovne i duhovite ponore korena verovanja, patriotizma i čovekoljublja sa dva takva majstora glume i pozorišta, Nebojšom Dugalićem (Ajnštajn) i Branislavom Zeremskim (Skitnica), uz neobično inventivnog mladog Jovana Jelisavčića (Agent FBI) je lavirint, kroz koji se kreće sa uzbuđenjem i željom da putevi budu dugi i tajnoviti. Filozofski, a krajnje razumljivi dramski diskurs Erika Emanuela Šmita, najizvođenijeg dramatičara našeg doba, sa kojim se srećem drugi put (radila sam 2013.“Tektoniku osećanja“), vodi nas ka Istini i Pravdi, koje su poslednja odbrana genija, u svakoj oblasti nauke. I života.
Dvorana Park, 30. mart od 19 sati. Cena pojedinačne ulaznice je 400 dinara, karte se mogu kupiti ili rezervisati na našoj blagajni svakog radnog dana od 8 do 20 sati, ili putem telefona na 711-118.
Napomena: U realizaciji kulturnih događaja primenjuju se propisane mere o obaveznom razmaku pri sedenju, nošenju zaštitne maske i dezinfekcije na ulazu.

Leave a Reply