Aranđelovac
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
17°C
Subjektivno: 17°C
Vlažnost: 81%
Brzina vetra: 3 m/s ISI
 
TO AR

Turistička Organizacija Aranđelovac

„PRIMADONE“ U DVORANI PARK

Centar za kulturu pozorišni program nastavlja 8. marta predstavom „Primadone“. Ova predstava Irfana Mensura inspirisana je dramskim delom “Opsada Lenjingrada” savremenog španskog pisca H. S. Sinestera.
Igraju: Rada Đuričin i Tanja Bošković
O predstavi:
Ponekad su fiktivni život pozorišta i onaj stvarni koji živimo neobično isprepletani. Milena i Dara su žene u “najboljim” godinama, glumice i primadone, koje žive u napuštenom pozorištu, kojem prete da će biti srušeno. Udovica i ljubavnica direktora, glavnog glumca i režisera tog istog pozorišta, ujedinjene su u ljubavi i sećanju na jednog čoveka, ali i ideala o boljem svetu. U dijalozima s humorom vaskrsava era puna snova i utopija, u kojima obe primadone mešaju svoje nezdrave nade i sentimentalno staro rivalstvo.
Tragikomična priča o moralnim i društvenim vrednostima, o moći pozorišta da razbudi misli i promeni savest kod publike, o primitivizmu, o dva različita karaktera… Originalna muzika Sanje Ilića i songovi koje naše primadone sa velikim uživanjem pevaju naglašavaju ove dramaturške vrednosti.
Dvorana Park, 8. mart (ponedeljak) od 19 sati. Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara. Karte možete kupiti ili rezervisati na našoj biletarnici svakog radnog dana od 8 do 20 časova, ili putem telefona na 711 118. Dobro došli!
Napomena: U realizaciji kulturnih događaja primenjuju se mere prevencije: dezinfekcija na ulazu, propisan razmak i obavezno nošenje zaštitne maske.

Leave a Reply