Presecanjem vrpce predsednik opštine Aranđelovac, mr Vlada Gajić, svečano je otvorio Akva park koji se prostire na 6 hektara.

Najveći akva park u Srbiji, koji se nalazi u sklopu hotela Izvor, za sada može da koristi tri bazena i 12 tobogana dužine 120 i visine do 22 metra, dok će sledeću sezonu sačekati potpuno opremljen. Preko dve hiljade ljudi, onih najmlađih a i onih starijih, nestripljivo je čekalo otvaranje.

“U ovom akva parku može da bude prisutno od 3 do 5 hiljada ljudi. To znači da kada sledeće godine bude krenula letnja sezona, svakoga dana, imaćemo bar 3 hiljade posetilaca u Aranđelovcu. Tih 3 hiljade posetilaca poželeće sigurno da vide nešto u našem gradu, da prošetaju, da svrate u neki od obližnjih restorana i kafića i neka svako od tih posetilaca potroši 10 evra dnevno, to je 30 000 evra koji će ostati u gradu i to će apsolutno podići našu privredu”, izjavio je predsednik Gajić.

Prema rečima, predsednika “Alko Grupe”, Miroljuba Aleksića, u izgradnju akva parka uloženo je 7 miliona evra, dok će na proleće ceo kompleks sa pratećim objektima biti u poptunosti završen, troškovi će ukupno iznositi oko 8,5 miliona evra.

Akva - park je dodatni sadržaj spa i velnes hotela Izvor sa pet zvezdica, koji će sada, novom obogaćenom ponudom, uticati mnogo više da Bukovička banja postane poželjno turističko mesto za domaće i inostrane turiste.