Narodna biblioteka „Sveti Sava“ organizuje promociju knjige „Peške kroz Svetu Goru“ Nenada Andrića.

Ova knjiga koja predstavlja spoj putopisa, istorijskih činjenica, reportaža i ntervjua štampana je u okviru beogradske izdavačke kuće „NNK International“, a u pripremi je i treće izdanje. Svoja iskustva i doživljaje pisac je podelio sa čitaocima, kako bi se osetila blagodat ovog svetog mesta. Autor kaže da se Sveta Gora najbolje doživi ako se prođe peške, tako da je u knjizi opisao svetogorske staze i puteve do manastira, skitova, pećina i skrivenih kelija. Svaki od 20 manastira na Svetoj Gori ima svoje poglavlje. U knjizi su zabeleženi delovi proročanstava atonskih svetitelja, ali i još uvek živih staraca, koja se odnose na vreme u kojem živimo i duhovni i praktični saveti atonskih duhovnika za isceljenje od neizlečivih bolesti.

Nenad Andrić rođen je 5. septembra 1976. godine i po struci je fizikohemičar i magistar ekologije. Veliki je zaljubljenik u prirodu i tokom deset godina, trinaest puta obišao je sve svetogorske manastire. Bavi se i sportom i kao vaterpolista svake godine učestvuje u završnom turniru regionalne lige u Somboru. Autor je i knjige „Solid –istinita priča o događajima u Valjevu za vreme Drugog svetskog rata“.

Pored autora, o knjizi govori i izdavač ovog dela, Miroslav Damjanović, direktor i vlasnik Izdavačke kuće „NNK Internacional“.

Promocija knjige „Peške kroz Svetu Goru“ je u četrvrtak, 7. juna 2018. godine u 19 časova u Čitaonici biblioteke.